Sari la conținut

Povestea noastră

Despre mine

Numele meu este Guțiu Eugen ( cum imi place sa zic Eugen întâiul, nu au fost alți Eugen în Familie ) și am o pasiune profundă pentru tehnologia  3D Printing, pasiune care a început încă din copilărie. Îmi aduc aminte cum desfăceam tot ce era 3D ( nu printat )și avea șuruburi pentru a vedea cum funcționează. La vârsta de 14 ani, am construit prima mea barcă de viteză RC din fibră de sticlă, cu care am concurat la un concurs național de viteză pentru bărci RC. Această experiență m-a motivat să îmi duc ideile la un alt nivel, astfel că după câțiva ani am decis să achiziționez o imprimantă 3D. Din păcate, firma de la care am comandat imprimanta a dat faliment după 9 luni de așteptare am decis să îmi construiesc singur o imprimantă Prusa cu cadru din bare filetate.

După construirea primei mele imprimante, am început să învăț programare 3D, utilizând inițial SolidWorks. Cu ajutorul acestuia, am proiectat diferiți suporți pentru o cursieră, inclusiv un suport pentru cameră sport și apărători pentru roată. Ulterior, am dezvoltat o imprimantă 3D mai stabilă și mai mare de tip H-bot. Aceasta a fost rampa mea de lansare în colaborări interesante cu diverse facultăți din Cluj (UMF, USAMV), si cu industria realizând prototipuri de produs care au ajuns ulterior pe rafturile magazinelor.

Tehnologia și Proiectele Mele

În prezent, folosesc tehnologia de printare 3D atât cu filament (FDM), cât și cu rășină (SLA). Imprimantele pe rășină le utilizez pentru piese care necesită detalii fine, cum ar fi bijuterii, proteze, ghidaje medicale și prototipuri complexe. Tehnologia FDM o folosesc în principal pentru prototipuri de dimensiuni mari, piese funcționale și obiecte artistice. Toate piesele și prototipurile le proiectez cu ajutorul softului Fusion 360.

Printre cele mai mari realizări se numără câteva produse inovative și unul aflat în curs de brevetare. 

Un exemplu este peria de toaletă inteligentă „Vulcan”, care se dezinfectează automat dupa fiecare utilizare, acest produs este in curs de brevetare(vulcan-brush.eu).

 De asemenea, am creat „Magnetic Light”, corpuri de iluminat modulare și personalizabile (magnetic-light.ro). 

Un alt proiect notabil este generatorul portabil pentru apă curgătoare, numit „Lostrița”.

Un proiect ambițios a fost „Cetatea 3D”, care a urmărit crearea de machete ale clădirilor emblematice dintr-un oraș pentru nevăzători. Deși proiectul a ajuns la etapa de validare a dimensiunilor pentru machete și busturi, birocrația a împiedicat finalizarea sa.

Diferența și Viziunea Mea

Ceea ce mă diferențiază de alți profesioniști din acest domeniu este pasiunea neobosită pentru inovație și căutarea constantă a unui produs revoluționar care să ajungă pe piață. În ultimii ani, am continuat să explorez și să dezvolt proiecte noi, iar dorința de a crea ceva cu adevărat unic mă motivează să merg mai departe.

În afara printării 3D, îmi dedic 80% din timp familiei și băiețelului meu. Îmi place să fac ture cu bicicleta, drumeții pe munte, să mă bucur de un grătar cu prietenii și de o bere rece. În plus, lucrez la un doctorat în domeniul 3D, ceea ce îmi oferă o perspectivă academică și profesională suplimentară asupra pasiunii mele.